середу, 24 травня 2017 р.

Запрошуємо до Тульчинського краєзнавчого музею

 Завітаєте до Тульчина 4 і 5 червня!

Адже 4-5 червня, м. Тульчин, Палац Потоцьких – дні, які увійдуть в історію культури не лише Вінниччини, а й – всієї України!
Приїздіть  за враженнями!
Перший Міжнародний оперний фестиваль під відкритим небом «OPERAFEST TULCHYN» http://operafest-tulchyn.blogspot.com/ чекає на Вас!!!

 Ви можете відвідати Тульчинський краєзнавчий музей, скориставшись екскурсією за маршрутом "Тульчин історичний "!



Картинки по запросу тульчинський музей

 
      

  Екскурсії по місту Тульчин будуть організовані 
4 червня
з 15.00 год.  до 21.00 год. 

  5 червня
з 12.00 год.  до 21.00 год.
від інформаційного центру фестивалю, який розташований
 при вході до Палацу Потоцьких.

 Екскурсії будуть організовуватись
 по мірі формування груп .

Попередні замовлення за телефоном 0974762348  з 8.00 год. до 19.00 год.

Чекаємо на Вас!


Тульчинський краєзнавчий музей було засновано в 1927 році. Першим його директором був відомий громадський діяч Поділля Іполит Чеславович Зборовський.
   Крок за кроком музей формував свою колекцію, яка на сьогодні складає понад 16 тисяч експонатів основного фонду, які репрезентують природу, історію, етнографію, мистецтво Тульчинського краю. Музей має багату археологічну колекцію. Історія Тульчинщини  з найдавніших часів і до сьогодні представлена унікальними експонатами нумізматичної колекції,  етнографічними матеріалами, писемними документами, стародруками, колекцією зброї часів 17-20 ст.
   Музей має багату збірку народно – ужиткового мистецтва, вироби ткацтва і вишивки, одягу українців 19-20 ст.Окремою колекцією  музею представлені гончарні вироби наших майстрів – Олексія Луцишина, Івана Гончара, які є класиками  скульптурних композицій із глини.
Колекції музею представлені в експозиції, яка складається з розділів природи, історії, тематичних виставок.
   Матеріали розділу природи, що  розміщені в експозиції  знайомлять з геологічною  будовою, кліматом, річками та озерами Тульчинського краю, багатою флорою та фауною,  природними заказниками, парковими зонами та лісами.
     Відділ стародавньої історії охоплює період історії Тульчинського краю, починаючи з найдавніших часів до початку 20 ст. В даній експозиції представлені матеріали  археології, оригінальні експонати періоду Київської Русі, матеріали козацького руху   в історії краю.
     Особливої уваги в експозиції музею заслуговує меценат краю С.Щ. Потоцький, який побудував в Тульчині  для своєї родини знаменитий палац та парк « Хороше» В експозиції музею представлені  мармурові скульптури із парку « Хороше» крісло в стилі італійського барокко та інші предмети того періоду.


Фото Віры Вігуржинськи.


    Етнографічна колекція музею налічує більше двох тисяч експонатів основного фонду.

     Щороку в музеї презентується та створюється біля  40 виставок різного тематичного спрямування, як із фондів музею так і  особистих колекцій творчо обдарованих аматорів краю.

Немає коментарів:

Дописати коментар